Det är alltid svårt att bestämma sig för hur du vill marknadsföra. Ifall du bestämmer dig för att göra en reklamfilm så kan det vara kostsamt men ifall den blir bra så kan det leda till en succé för ditt företag. Vi har därför tagit fram några tips till dig som funderar på att göra en reklamfilm

  1. Det är oftast bättre att filma lite närmare än man tror ska vara bra. Som kund ska man inte behöva kisa för att se vad ditt företag vill sälja.
  2. Använder du dig av ljud se då till att allt annat ljud stör så lite som möjligt och kom ihåg att tala högt! Talar du i reklamfilmen så är det bra att använda korta och rappa kommentarer som t.ex. ”Vi sätter kunden i fokus”. Låt det även gå 1-3 sekunder av filmen innan du börjar prata.
  3. Om du gör många filmklipp och många olika människor så behöver du börja varje filmklipp med en märkning. Du kan ta ett A4:a papper och en svart spritpenna för att skilja de olika scenerna.
  4.  Gör filmklippen på högst 15 sekunder.
  5.  Filma gärna för mycket än för lite. Det är alltid bra att försöka få så många filmklipp som möjligt så ni kan välja det filmklipp som passar bäst.
  6. Det är alltid bra att ha människor i filmen som talar. Men någonting som är mycket bättre är att ha både din produkt samt någon som pratar om den i samma scen. Detta är det som är mest eftertraktat. Ifall du T.ex. säljer en gräsklippare så är det eftertraktat att personen står vid gräsklipparen och pratar om den.
  7. Rörliga närbilder är också bra då det skapar en snygg film. Alltså ifall man säljer en gräsklippare så kan man ha en närbild när man klipper gräset med den.
  8. Har du svårt att komma igång så kan du ta inspiration från andra reklamfilmer. Fundera på vad som gör den reklamfilmen bra och fundera på ifall ni skulle kunna göra någonting liknande.
  9. Fundera på vad du vill sälja med filmen. Vill du visa upp ditt företag? Vill du sälja en vara, eller kanske en tjänst? Alltså fundera på att verkligen göra reklamfilmen tydlig. Som kund ska du veta exakt vad reklamfilmen handlar om och om vad som vill bli upplyft.

Med dessa tips så hoppas vi verkligen att ni fått er en tankeställare och producerar en riktigt bra reklamfilm. Lycka till!

reklamfilm