I slutet på 90-talet blev skådespelaren PG Hylén känd som PG för svenska folket. I flera reklamfilmer fick man följa PG Hylén och hans fru ”Kickan” när PG spelade på Oddset. Det är i mitt tycke en av det absolut bästa tv-reklams seriens som någonsin gjort. Det ironiska med det hela är att det är svenska staten som står för dessa fantastiska reklamer där det uppmanar det svenska spelet att spela på oddset.

Dubbelmoralen har alltid varit stark när det kommer till spelmonopolet. Just spelmonopolet skulle jag kunna skriva spaltmeter om. För att citera hela situationen är spelmonopolet ett spelberoende staten in har råd att bli av med. Då menar jag att inkomstkällan är så pass stor och den skulle minska dramatisk om andra aktörer fick komma in och de vill dem inte.

Tillbaka till reklamen. Detta är en riktigt klassiker, fråga alla som är födda under 80-talet och neråt så vet dem vem PG är och framförallt känner det till frasen ”DÄR SATT DEN”! En idag när man spelar på oddset så är det denna reklam man tänker på.

Vad tycker ni själva om reklam serien? Vad tycker ni om det svenska spelmonopolet? Kommentera gärna!

PG städar:

PG har brutit benet: