Effektivisera din vardag

Om du effektiviserar din vardag kan det ha stor betydelse för hur mycket tid och energi du har att fokusera på att bygga upp din egen webbplats, skapa ett varumärke och göra reklam för det varumärket.

Digitalisering

Digitalisering är som känt ett utmärkt sätt att effektivisera sin vardag. Du slipper onödiga papper och även restider ifall du jobbar hemifrån. Det finns många sätt att göra det idag, du kan rätta dina spel online, du kan fakturera digitalt, få vård digitalt, utbilda dig digitalt –  listan är lång. Tveka inte inför att dra nytta av alla de resurser som finns på nätet – för allt från handledning och kurser till att göra vanliga vardagssysslor.

Effektivisering

Det är bra att du lär dig hur du kan utnyttja dina resurser på bästa sätt så att du kan få mer tid på dagen för saker som att sätta upp din webbplats, skapa innehåll samt lära dig att marknadsföra dig själv på ett effektivt sätt. Du kan slå ihop flera saker samtidigt; varför inte lyssna på en kurs eller podd om ett intressant ämne samtidigt som du tränar? Eller ringa upp mamma när du lagar mat eller går ut med hunden? Genom att effektivisera och bli mer organiserad kan du spara tid som kan användas bättre på de uppgifter som hjälper dig att bygga upp ditt varumärke.

Rutiner

Att organisera uppgifter rutinmässigt kan hjälpa till att effektivisera ditt liv och ge dig en plan för vad som måste göras varje dag. Använd en kalender, gör ett matschema, ett träningsschema, bestäm var när och hur du ska jobba. Handla, fritid, gå ut med hunden – allt kan vara med på ditt schema, inte bara det jobbiga. Det är skönt att frigöra tankeutrymme så att du kan fokusera på viktigare saker. Genom att använda verktyg för uppgiftshantering för att hålla reda på vad som måste göras och när kan du effektivisera ditt arbetsflöde och göra det lättare för dig att hålla dig organiserad.