ICA’s reklamfilmer är en återkommande tv-reklam som har sänts på svensk TV sedan år 2001. Reklamfilmerna är en 45 till 1 minut lång sketch som utspelar sig i en ICA-butik där det med olika sorters tricks visar upp veckans billiga varor. Första filmen sändes 29 november år 2001 och dem vart extrem populära från start. Anledningen är för att dem skiljde sig enormt mycket från andra reklamfilmer.

ICA’s reklamfilmer har alltid en stor portion humor. Sketcherna har oftast fyra personer en butikschef och en tre anställda. De fyra fösta skådespelarna var Stig (Hans Mosesson), Ulf (Paul Tilly),m Rober (Robin Stegmar) och Kajsa (Sanna Bråding). I och med att åren har gått har det bytt ut skådespelare och personal. Ulf är den enda personen som har varit med sedan starten. Stig slutade som bekant ganska nyligen efter ha medverkat i 512 reklamfilmer och nu är det Loa Falkman som spelar Stig.

Med åren har det varit med en rad många kända skådespelare och kända personer. Dem som bland annat har haft roller i ICA’s TV-reklam är Hans Wiklind, Nils Petter Sundgren, Marko Lehtosalo (Markoolio), Claudia Galii, Sara Sommerfeld, Gudrun Schyman, E.M.D, Lars Lagerbäck, Anders Svensson, Arne Weise, Andreas Johanson, Linda Bengtzing, Alice Timander, Christina Schollin, Rafel Edholm, Andreas Wilson, Dan Ekborg, Herman Lindqvist, Måns Zelmerlöw, Jill Johnson, Edward Bloom, Bengt Frithofsson med mera.

Här har du den senaste ICA-reklamfilmen. Kort och gott är detta ett genidrag som kommer leva kvar i folksjälen, precis det målet man vill uppleva när man skapar reklamfilmer!