Utbilda dig snabbt till en riktigt bra marknadsförare

Varför studera marknadsföring?

Marknadsföring är ett mycket spännande ämne där du verkligen får aktivera dina mest kreativa sidor. Dessutom är det en bransch klart på uppåtgående!

I takt med att vi människor konsumerar alltmer kommer behovet av marknadsförare öka rejält, men för att få jobb inom detta krävs det dock att du har någon form av utbildning i ryggen. Att utbilda sig till marknadsförare behöver däremot inte alltid innebära tre år på universitetet, idag finns det nämligen flera bra alternativ som är betydligt snabbare. Här presenterar vi ett snabbt och smidigt sätt som garanterat ger dig goda jobbmöjligheter.

KY-utbildningar

En utbildningsform som blivit mer och mer populär de senaste åren är KY-utbildningar (även kallat YH), dessa har fördelen att de är anpassade utifrån arbetsmarknadens behov och villkor. Det innebär alltså att möjligheterna till jobb efter avslutade studier blir betydligt större jämfört med en vanlig universitet- eller högskoleutbildning. När du klarat din KY-utbildning (som vanligtvis tar en till två år) står du praktiskt taget redan med ena foten inne i arbetsmarknaden. KY-utbildningar är alltid specifikt riktade mot en viss bransch, och vad gäller marknadsföring finns det flera alternativ såsom eventkoordinator, digital strateg eller onlinemarknadsföring.

Till skillnad från högskoleutbildningar innebär KY-utbildningar att du får en direkt kontakt med arbetslivet då en tredjedel av utbildningen innefattar praktik. Detta går inte att jämföra med högskolors olika program som i regel bara erbjuder några månaders praktik (i bästa fall). Kombinationen av teori och praktik på KY-utbildningar är något unikt, och möjligheten att bygga nätverk redan under dina studier blir avsevärt mycket större jämfört med högskoleutbildningar.

Relaterat inlägg