nomgaming insta2

Är du också trött på att dina bilder bara får 14 likes när du tagit dig tid att jobba fram en riktigt schysst bild, valt ut ditt favoritfilter och därefter skrivit en riktigt bra text? Nedan får du 7 tips på hur du på nolltid kan öka dina följare och likes helt gratis.

  • Lägg dina hashtags som kommentar istället för i din status. Många gör idag felet att de lägger sina hashtags direkt i posten. Lägg de alltid i kommentaren så kommer ditt inlägg se mycket trevligare ut.
  • Gilla massor av random posts. Statistik visar att för varje 100 likes du delar ut kommer du få runt 6 nya följare.
  • Följ konton med miljontals följare i din bransch. Många konton som letar följare är inne och snokar bland världskända kontons följare. Om du t.ex har ett motivationskonto så bör du följa andra motivationskonton med miljontals följare. Tänk på att följa av och på dessa konton varje dag så hamnar du högt upp bland kontots följare. Samla på dig en bas med cirka 100 sådana konton som du dagligen följer av och på, så kommer du inom några veckors tid ha över 1000 följare.
  • Arrangera tävlingar på Instagram. Ett bra tips kan vara att dina följare deltar i tävlingen genom att gilla din bild.
  • Se till att din biografi är komplett med relevanta nyckelord och hashtags. En länk till din sida är viktigt. Men se till att inte vara för ”spammig” för då kommer ingen gilla ditt innehåll.
  • Lägg ut poster på söndagar. Statistik visar att det är den dagen då minst folk väljer att lägga ut bilder. Därför har din post en större chans att synas.
  • Använd Call – to – action i din post. Exempel kan vara ”skriv gärna vad du tycker i kommentarsfältet” eller ”tagga en vän du vill åka till det exotiska landet Aruba med”.

Vill du läsa mer om hur du marknadsför dig på Instagram? Läs mer här.

Relaterat inlägg